Sunday, April 12, 2009

Mesyuarat JKKK Batu 10
11/4/09 Bertempat di Pejabat Penghulu, untuk pertama kalinya aku menghadiri mesyuaarat JKKK Batu 10. Aku menghantar 3 cadangan melalui surat. Aku tahu, bila dah ramai tentu kesuntukan masa dan aku tentu tidak berpeluang mengemukakan cadangan. Cadangan aku diterima dan dibaca. Terima kasih pengerusi.

Ahli Majlis Perbandaran Kajang, begitu dukacita kerana kerusi banyak yang tidak dipenuhi. Ramai yang tidak hadir. Ketua Kampung menganggarkan seramai 300 orang akan hadir. Tetapi hari itu cuma dalam 50 orang sahaja yang hadir. Kemana perginya ketua rumah agaknya ya?

Banyak perkara diterangkan terutamanya mengenai kawasan kampung dan aku gembira kerana Kerajaan tidak berhasrat untuk mengambil tanah-tanah Melayu di bawah Malay Reservations.

Namun, aku tidak kesempatan untuk mengemukan persoalan tentang tanah Melayu ini. Tanah milik keluarga aku sudah mencapai tempuh expired 99 tahun. Apa akan jadi dengan tanah berkenaan. Adakah Kerajaan akan menukar syarat adan menyambung hakmilik. Langsung tidak berpeluang hendak bertanya. Aku pula terlupa hendak masukkan ke dalam surat cadangan sebelumnya.

Mungkin, kalau ada mesyuarat akan datang, aku akan kemukankan pertanyaan ini.

No comments: